NASAs Eagleworks vurderer warp-speed

USAs romfartsorganisasjon NASA har et Advanced Propulsion Physics Laboratory, også kalt "Eagleworks Laboratories". Avdelingen ledes av en viss dr. Harold G. White. Eagleworks ligger i Houston i Texas, sammen med mange andre av NASAs aktiviteter.

Ett av prosjektene på Eagleworks er et forsøk på endre formen på selve rommet. Tanken er at ved utvide rommet bak et romskip, og komprimere rommet foran romskipet, så kan et romskip nærmest sørfe på en rombølge. Med en sånn teknologi, hvis det fungerer, så kan et romskip oppnå en slags overlyshastighet, selv om romskipet egentlig går i en fullt mulig underlyshastighet lokalt.

Dette vil i såfall ikke bryte med Einsteins relativitetsteorier, så i teorien kan dette faktisk være mulig, hvis det altså er mulig endre formen på selve rommet. Men som det sies: i teorien er teori og praksis det samme, men ikke i praksis.

I teorien kan et slikt rombølgeromskip reise til den nærmeste stjerna Alfa Proxima Centauri, 4,3 lysår unna sola, på bare et par uker. Foreløpig er det dog ikke bekreftet om Eagleworks får til dette, så ikke forvent slike superstjerneskip i vår levetid. Jeg synes bare det er veldig coolt at NASA faktisk jobber med sånt som dette.

Kommentarer