Egget kom før høna

Hva kom først, høna eller egget?

Hvor mange ganger har vi ikke hørt dette spørsmålet? Veldig mange ganger. Og tro det eller ei, det er to svar, et kreasjonistisk svar og et evolusjonsteorisvar.

Kreasjonismen hevder at det er Gud som har skapt verden og derfor at kosmologien, biogenesis og evolusjonsteorien er feil. Hvis Gud har skapt livsformene fiks ferdige, da kom høna først, slik Adam og Eva ble skapt først som voksne og senere fikk barna Kain og Abel. Gud skapte høna fiks ferdig og utvokst sammen med hanen. Hanen befruktet høna og høna la det første egget. Så i følge kreasjonismen kom høna før egget, ingen tvil om det.

I følge evolusjonsteorien kan ikke arter bli skapt/oppstå i et vakuum, de er videreutviklinger av tidligere arter som lignet. Det fantes altså en tidligere hønselignende fugleart som la et egg og ut kom det en kylling som vokste opp til å bli den første høna. Selv forløperarten for fuglene, en dinosaurart, la egg. Selv forløperen for dinosaurene la egg. De første landlevende dyrene, amfibiene (frosk, padder og salamandre), la også egg. Deres egg måtte dog legges i vann fordi deres egg manglet et skall. Og deres forløpere fiskene la også egg, fiskeegg. Så i følge evolusjonsteorien er det ingen tvil, egget kom ikke bare før høna, det kom leeenge før høna.

Spør dere meg så stoler jeg på at evolusjonteoriens svar er det eneste riktige svaret. Jeg mener at kreasjonisme er svada, reinspikka løgn satt i system. Derfor lyder overskriften så bombastisk og entydig som den gjør:

Egget kom før høna.

Se også:
Evolusjon er ekstremt godt dokumentert (utrop.no)

Kommentarer